آشنایی با پراگماتیسم

توضیحات دوره

در این دوره ابتدا با اندیشه های پیرس آشنا می‌شویم و خواهیم دید که او به عنوان آغازگر اندیشة پراگماتیسم چگونه بین منطق و زندگی، علم و حیات اجتماعی، مفهوم و کارکرد، عمل و نظر، تجربه و دانش ارتباط برقرار می‌کند و از دوگانگی‌هایی که سال‌ها فلاسفه را به خود مشغول کرده بودند فراتر می‌رود. پس از او به جیمز می‌رسیم و اصل پراگماتیک او را تشریح می‌کنیم و همچنین با نگاه او به مسئلة صدق و مسائل روانشناختی حاصل از اندیشة او آشنا شویم. هربرت مید در مقام یک جامعه‌شناس رفتارگرا و نظریة معروف تعامل (کنش متقابل) نمادین پیشرفت چشمگیری در تفکر پراگماتیستی به بار آورد و بینش جامعه‌شناسانة این مکتب را تقویت کرد. باید دید فهم او از «ذهن، خود و جامعه» چه نگاه پراگماتیستی جدیدی پیش رو نهاد و چه چیزی به پراگماتیسم اضافه کرد. در نهایت خواهیم دید که جان دیویی چگونه علاوه بر نظام‌مند و سیستماتیک کردن تفکر پراگماتیک به آن انسجام بخشید و نگاه پراگماتیک به علم، هنر، منطق، آموزش و پرورش، اخلاق، جامعه و سیاست را توسعه داد و راه عینیت بخشیدن به افکار پراگماتیستی در جهان را هموار کرد.

مشاهده بیشتر

مدرس

رضا یعقوبی
کارشناسی
  • 1 دوره

تحصیلات: کارشناسی الکترونیک مطالعات خودخوان در حوزه‌های علوم انسانی، فلسفه، ادبیات، عرفان، روانشناسی، الهیات ترجمه: تاریخ فلسفه غرب (جلد 1 تا 4) اثر آنتونی کنی علم و دین اثر هانس کونگ مسائل اصلی فلسفه اثر الیوت سوبر خلط مبحث: دین و فلسفه از نگاه ویتگنشتاین و کیرکگارد اثر جنیا شونباومسفلد مقالات متعدد فلسفی

760000 919000
  • مدرسرضا یعقوبی
  • تعداد جلسات4 جلسه
  • نوع برگزاریآفلاین
  • دستاورد نهایی دورهدانشجو در این دوره با رئوس اصلی تفکر پراگماتیسم آشنا می‌شود و می‌تواند آن را آغازی برای پژوهش و مطالعة عمیق‌تر آثار این اندیشمندان بداند. منابع مهم و اصلی پراگماتیسم را بشناسد و با آثار محوری آن‌ها آشنا شود و سیر مطالعاتی مناسبی برای خود تعیین کند. سوءبرداشت‌ها و کژفهمی‌های ناشی از تفسیر سطحی این مکتب را بشناسد و به شناخت اصیلی از اولیات این مکتب دست پیدا کند که بر اساس تفسیر بی‌طرفانه از آثار اندیشمندان آن ارائه می‌شود.